Nyheter om diabetes

Svenska data stödjer kontinuerlig glukosmätning

Patienter med dåligt kontrollerad typ 1-diabetes fick förbättrat blodsocker om de använde en så kallad kontinuerlig glukosmätare som tillägg till sedvanlig insulinbehandling, enligt svensk randomiserad studie i tidskriften Jama.

Läs mer >>

Läsk ökar diabetesrisker

Vuxna personer som dagligen dricker ett par glas läsk löper fördubblad risk att insjukna i diabetes. Vid ännu högre läskkonsumtion flerfaldigas diabetesrisken.

Läs mer >>

Snedfördelad fettinlagring kopplas till typ 2-diabetes

Det verkar finnas ett samband mellan insulinresistens och en försämrad fettinlagring i nedre delen av kroppen, enligt en ny metaanalys i tidskriften Nature Genetics.

Läs mer >>

Världsnyheten som ger diabetiker ett nytt liv

Överläkare Stefan Branth om vad som händer i kroppen när man har diabetes typ 1 och typ 2. Dessutom visar han och Peter Jihde nyheten som gör livet som diabetiker enklare.

Läs mer >>

Utan komplikationer - trots mer än 50 år med diabetes

Av de som levt med typ 1 diabetes i mer än 50 år har nästan var tredje klarat sig utan allvarliga komplikationer. Och de har vissa gemensamma karaktäristiska. Lägre ålder, bättre blodsockerkontroll, lägre kroppsvikt och lägre nivåer av blodfettet triglycerider verkar vara skyddande mot komplikationer.

Läs mer >>
Anmalan mobil

Till studier

Du kommer nu att lämna diabetesstudien.se och skickas till ett anmälningsformulär.

Som registrerad kommer du att få förfrågan om du vill delta i kommande studier. Observera att det kan dröja innan vi kontaktar dig. Du kan när som helst maila till oss och be att få blir avregistrerad från registret.

Till studier

Till nyhetsbrevet

Ja tack, jag vill gärna prenumerera på diabetesstudiens nyhetsbrev. Prenumerationen är helt kostnadsfri och kan avslutas när som helst. 
E-postadress